Björnbössa igen!

Postad: 8 år sedan
Efter lite pillande med några gamla M4or så hörde jag mig för om en god vän inte var le sugen på en dylik igen och det var han ju såklart! Men sedan uppenbarade sig en väldigt bra möjlighet och jag skaffade två vapen väldigt billigt och bestämde mig att bygga helt nytt igen. Jag vet inte vad det är för tillverkare på bössan men troligen är det en DBoys M4 RIS som jag nu totalt servat med lite nya smådelar i och ny el. Byter det mesta till silikonkabel nu för tiden och även till deans eftersom det faktiskt är märkbar skillnad mot Tamiy-kontakterna.
Plockade isär bössan helt trots att den är i väldigt fint skick och bytte allt kablage och drog elen framåt istället. RIS-fronten fick stryka på foten till förmån för en från Magpul och greppet byts mot ett i G27-stuk istället. Gearboxen är fullständigt genomgången, omshimsad och testkörd för att slita in kuggarna ordentligt. Kvällens nöje bli alltså att peta i de sista detaljerna och montera ihop den igen. En otroligt robust bössa där till och med fronten sitter som berget trots att det är en deltaring. Faktum är att den sitter bättre än många freefloats gör så det skall bli kul att se hur den presterar i morgon när det är ljust ute igen.
Delar lite blandade bilder från dagens diskussion med den framtida ägaren och hoppas kunna uppdatera med fler bilder på hela skapelsen i morgon!Lite udda flamdämpare och mig veterligen har tidigare ägaren inte bytt några externa detaljer så det kanske kan hjälpa någon att klura ut modellen?Grepp från Element och det tämligen rymliga greppet från Magpul.Cylindern är troligen inte standard men av stål och väldigt hög kvalitet samt att jag bytt nozzlen mot en o-ringad i bättre kvalitet än originalet. Elements Air Seal Grease gör cylindern så pass tät att om man bara håller för cylinderhuvudet utan nozzle så går det inte ens att trycka in pistonghuvudet 2mm efter portningen. Det är hygglig tätt det!
Skriv kommentar

4 kommentarer

 1. #1 BjornK

  8 år sedan

  Nice ;) :D

 2. #2 Byberg

  8 år sedan

  snälla sig att bärhandtaget ska bort? är allergisk mot såna :P

 3. #3 klockar

  8 år sedan

  Alltid kul med lite projekt! Skönt med tight främre grepp. Hatar när det vrider på sig å far runt..... ska bli kul att se vad det blir av det här. :)

 4. #4 BjornK

  8 år sedan

  Tycker nog vi ska sätta på dubbla bärhandtag.. just in case ;) eller vad säger du Byberg=? ;)

Logga in för att kommentera